AREI

AREI 2023

Het AREI, Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties, omvat de voornaamste wettelijke voorschriften inzake elektrische installaties.

Deze alomvattende beroepsreglementering omschrijft beschermingsmaatregelen tegen de effecten van elektriciteit aangevuld met voorschriften die betrekking hebben op de keuze en aanwending van elektrische leidingen, machines en apparaten alsook op oude huishoudelijke elektrische installaties. Daaraan werden ook de maatregelen op persoonsniveau toegevoegd.

In het nieuwe AREI is het meer dan 280 artikelen tellende reglement herschikt en opgedeeld in drie boeken. Het opzet hiervan is de leesbaarheid te verhogen en het AREI meer evolutief te maken. Het bestaat uit 3 thematische boeken. Elk boek bevat een installatieniveau en de reglementaire veiligheidsvereisten voor die installaties:

  • Boek 1: Elektrische installaties op laagspanning en op zeer lage spanning
  • Boek 2: Elektrische installaties op hoogspanning
  • Boek 3: Installaties voor transmissie en distributie van elektrische energie

Boek 1 Elektrische installaties op laagspanning en op zeer lage spanning op papier bestellen 
Leden kunnen boek 1 op papier bestellen tegen voordeeltarief in de Nelectra webshop

De 3 boeken zijn digitaal beschikbaar voor leden
Voor onze leden stellen we een gratis tool ter beschikking om het meest recente AREI te raadplegen. Scholen die een informatiebijdrage betalen en het webinar willen herbekijken, ontvangen de link na aanvraag via info@nelectra.be.

Hieronder raadplegen INGELOGDE leden de online tool het huidige AREI.
Nog niet ingelogd? Log hier eerst in.