Nelectra's ELEKTRObarometer

Elk kwartaal peilt Nelectra naar de ervaringen en verwachtingen van ondernemers uit de sector. De situatie van de elektrosector wordt zo in kaart gebracht en met cijfers verduidelijkt via de ‘elektrobarometer’. Deze wordt vervolgens vergeleken met de algemene KMO-conjunctuurindex en de bouwbarometer. Zo krijgt u driemaandelijks een nauwkeurige, up-to-date stand van zaken betreft onze branche. U vindt de meest recente cijfers hierna.

Elektrobarometer - 1ste kwartaal 2018

De elektrobarometer staat op “zonnig”: vooral elektro-installateurs zijn optimistisch

De elektrobarometer stijgt in het eerste kwartaal van 2018. Fors zelfs, met 1,3 indexpunten tot een mooie 100,9. Ruim boven de gezonde grens van 100,0. Dat betekent dat de bedrijfsleiders van de elektrobedrijven optimistisch zijn over het economische klimaat. De elektrohandelaars zijn in het algemeen echter een stuk pessimistischer en halen ook dit semester de grens van 100,00 niet.

ElektroBarometer grafiek Q1 2018

 

We vergeleken onze sector met die van de bouw en KMO's in het algemeen. En gaan bovendien verder in op specifieke toekomstverwachtingen omtrent de economie, concurrentiedruk, enzovoort.

Lees het volledige verslag hier.