Veiligheidsinstructiefiches

Fotolia_104960225_electrician with drill and cable

Verplicht voor werkgevers: veiligheidsinstructiefiches voor machines en gereedschap 

Volgens de welzijnswet moeten werkgevers hun werknemers informeren over de risico's en de preventiemaatregelen bij het werk. Iedere werknemer moet voldoende en aangepaste vorming krijgen om zijn veiligheid en gezondheid te beschermen, en dat specifiek voor zijn werkpost of functie. Werkgevers moeten werknemers dus informeren én opleiden over de risico's waaraan zij zijn blootgesteld bij het uitvoeren van hun werk.

Hiervoor kan u de veiligheidsinstructiefiches gebruiken.

Nelectra en Liantis (voorheen Provikmo) stellen via een online platform veiligheidsinstructiefiches ter beschikking voor de meest voorkomende machines en handgereedschappen voor de elektrosector. De fiches kan u eenvoudig downloaden, aanpassen en personaliseren.  

U vindt er 170 veiligheidsinstructiefiches, 4 controlelijsten en een inventaris voor de meest voorkomende machines en handgereedschappen uit de elektrosector. Er zijn tevens instructiefiches met algemene veiligheidsvoorschriften voor de werkplek en voor werken aan elektrische installaties (Vitale 5/7).

Aan de slag met de veiligheidsinstructiefiches

=> Heeft u vragen over de fiches dan kan u als lid steeds terecht bij technisch adviseur Freddy Steenackers op 02/ 550.17.11 of freddy.steenackers@nelectra.be. Deze dienstverlening zit inbegrepen in uw lidgeld.

=> Bestel uw toegangscode tot het online platform via de webshop van Nelectra. Via het online platform kan u de instructiefiches downloaden. 

=> U wil persoonlijke hulp bij het opmaken van uw veiligheidsinstructiefiches? Boek dan een in-company training met Freddy Steenackers. Hij maakt dan samen met u de fiches voor uw bedrijf op.

Waarom zijn deze fiches belangrijk? En hoe werkt het online platform? Het wordt u uitgelegd in onderstaand webinar

Webinar veiligheidsinstructiefiches (2)