De risicoanalyse

Risicoanalyse 2017

Help uw klanten op een vlotte manier met het opmaken van de risicoanalyse

Elke werkgever/uitbater is verplicht om zowel voor oude als nieuwe elektrische installaties een risicoanalyse op te maken. Het gaat om elke elektrische installatie die zich bevindt in de gebouwen van het bedrijf, op de terreinen van de onderneming of in de inrichting van de werkgever. Ook de werkplaatsen die door de werkgever gehuurd worden vallen hieronder.

  • Doel is om op systematische en permanente wijze de gevaren te identificeren en de risico’s te evalueren zodat bijgevolg de gepaste voorzorgsmaatregelen kunnen genomen worden.
  • Werkgevers kloppen hiervoor aan bij hun elektrische installateur. Daarom ontwikkelde Nelectra een handige tool die alle stappen bevat om tot een goede risicoanalyse over te gaan. Met deze tool bewijst u uw klanten zeker een dienst!

Heel wat werkgevers weten niet dat ze deze risicoanalyse moeten uitvoeren, maak hen erop attent en help hen bij de uitvoering.

Bestel in de webshop de tool risicoanalyse. Ze bestaat uit een praktische handleiding in pdf formaat en de effectieve tool risicoanalyse in een Excel bestand.