Energie & technologie

 

Zonnepanelen 

Technische en administratieve eisen

Distributienetbeheerder Eandis heeft alle technische en administratieve eisen voor PV-installaties op een rijtje gezet. Log in en bekijk het overzicht...

Richtlijnen Eandis PV-panelen

Overzicht prosumententarief

De VREG heeft de nieuwe distributienettarieven op haar website geplaatst, na goedkeuring van de aanvraagdossiers die de verschillende distributienetbeheerders hadden ingediend. Voor kleine PV-installaties (PV < 10 kW) met terugdraaiende teller is vanaf juli 2015 een nieuw prosumententarief van kracht. Wat dit juist inhoudt, leest u hier verder.

Overzicht prosumententarief

Meldingsplicht voor installateurs

Volgens het nieuwe decreet “Energiefraude” zijn installateurs verplicht om vanaf 1 juni 2017 maandelijks een lijst van alle hernieuwbare energie-installaties over te maken aan de netbeheerders. Nelectra overlegde met Infrax, Eandis (thans Fluvius) en de andere sectorfederaties om te komen tot de meest efficiënte vorm, inhoud en manier van bezorgen van deze lijsten voor alle betrokkenen.

Ingelogde leden lezen meer over de twee systeem waarvoor u als installateur kan kiezen. U heeft geen toegang tot het document? Log hier eerst in.  

Meldingsplicht voor installateurs