Alarminstallaties

 

Opleidingen

Het volgen van een opleiding is één van de voorwaarden om te kunnen werken als uitvoerend of als leidinggevend personeel van een beveiligingsonderneming. Voor leidinggevend personeel is er één opleiding. Dit is niet het geval voor uitvoerend personeel waar 2 verschillende opleidingsmodules bestaan nl. conceptie van alarmsystemen en installatie en onderhoud van alarmsystemen. Afhankelijk van de activiteiten die men binnen de onderneming uitoefent moet men dus de overeenstemmende opleiding volgen.

Deze drie onderstaande opleidingsmodules moeten rechtsgeldig in de onderneming aanwezig zijn om alle activiteiten van beveiliging te kunnen aanbieden.

Er zijn drie opleidingsmodules, met name:

  • leidinggevend
  • conceptie van alarmsystemen: dit is de module voor alle personeelsleden die zich bezighouden met het ontwerp van plannen en het uitzoeken welk alarmsysteem en -centrale het meest geschikt is voor het te beveiligen pand
  • installatie en onderhoud van alarmsystemen: dit is de module voor alle personeelsleden die zich bezighouden met het installeren en/of het onderhouden en/of herstellen van alarmsystemen en –centrale

Alle opleidingen worden verstrekt door opleidingsinstellingen die daarvoor erkend zijn door de minister van Binnenlandse Zaken. Andere opleidingen geven geen toegang tot het beroep of tot de gespecialiseerde functies.

Leden die ingelogd zijn, vinden hieronder de links naar de opleidingskalenders van alle door Binnenlandse Zaken erkende Syntra vestigingen die de verschillende modules (basis & bijscholing) in beveiliging aanbieden.