Steunmaatregelen

Opleidingspremies

Volgen uw arbeiders of bedienden een betalende en/of interne opleiding? Ga dan zeker na of u in aanmerking komt voor opleidingspremies bij Volta/Vormelek (arbeiders) of bij Cevora (bedienden). Zij betalen dan een deel van uw uitgaven terug en beloven dit te doen met een minimum aan administratie.

Voor uw arbeiders: VOLTA

Voor opleidingen kunt u natuurlijk terecht bij Volta zelf. Deze opleidingen zijn bijna allemaal gratis voor arbeiders PSC 149.01 én geven bovendien recht op een opleidingspremie.

Misschien heeft u een cursus op het oog bij een ander opleidingsinstituut of wilt u een opleiding met een interne lesgever inrichten? In beide gevallen is een premie mogelijk, als de basisvoorwaarden vervuld zijn:

  • als Volta ze erkent;
  • als de cursist tot PSC 149.01 behoort;
  • als u uiterlijk 3 maanden na de laatste opleidingsdag een premieaanvraag indient;
  • als u nog voldoende premiekrediet heeft.

Jaarlijks ontvangt u een zogenoemd premiekrediet. Met dat geldbedrag kunt u de opleidingen van uw werknemers (gedeeltelijk) bekostigen.

Alle info vindt u op de website van Volta.


Voor uw bedienden: CEVORA

Alle voorwaarden om een premie aan te vragen voor uw bedienden PC200 leest u hier.

OpleidingsCV voor uw werknemers

Sterke, toekomstgerichte bedrijven weten dat ze hun werknemers permanent moeten bijscholen om competitief te blijven. Het overzicht van deze bijscholingen bewaart u gemakkelijk via het opleidingsCV. In deze gratis online tool - ontwikkeld door Vormelek - groepeert u alle gevolgde opleidingen, behaalde certificaten, attesten, uitgeoefende beroepen en daaraan verbonden taken van uw werknemers.

Ingelogde leden lezen in dit document alles over het opleidingsCV, meer informatie is ook te vinden op de website www.volta-org.be (Opleiding & Competentiebeleid). U kan er inloggen met uw persoonlijke login en paswoord van Volta en het opleidingsCV van uw werknemers consulteren en aanvullen.