Webinars

Veiligheidsinstructiefiches: veiligheidsstimulering versus regulering in kleine en middelgrote ondernemingen

Elk jaar wordt gemiddeld 1 op de 3 werkgevers in de elektrosector geconfronteerd met een arbeidsongeval. De frequentie ligt daarmee een pak hoger dan in andere sectoren. Maak van veiligheid ook een prioriteit in uw onderneming. Volgens de welzijnswet moeten werkgevers hun werknemers informeren over de risico's en de preventiemaatregelen bij het werk. Hiervoor kan u veiligheidsinstructiefiches gebruiken! Nelectra ontwikkelde in samenwerking met Liantis een online platform met 170 veiligheidsinstructiefiches. Lees hier alles over het platform.

Hoe het systeem van de veiligheidsinstructiefiches werkt, ziet u in onderstaand webinar. Om het webinar te bekijken, moet u ingelogd zijn. Nog niet ingelogd? Log dan hier eerst in.

Innovatieve arbeidsorganisatie en het Top Team Spel

De pensioenleeftijd wordt opgetrokken tot 67 jaar. Maar hoe kan u ervoor zorgen dat u en uw personeel tot 67 jaar gemotiveerd aan de slag blijven? Hoe pakt u de redenen van verloop of ontevredenheid van uw personeel aan? Hoe vermijdt u burn-out of bore-out op de werkvloer?

Deze onderwerpen komen aan bod in het webinar over innovatieve arbeidsorganisatie. Dit houdt in dat arbeid anders (=slimmer) wordt georganiseerd om een antwoord te geven op de hedendaagse uitdagingen en veranderingen.

In dit webinar leert u hoe u aan de hand van de principes van de innovatieve arbeidsorganisatie en de Nelectra tool - het Top Team Spel - een slagvaardige en klantgerichte onderneming kan creëren in snel veranderende tijden.

 Als u ingelogd bent, kan u het webinar bekijken. Nog niet ingelogd? Log dan hier eerst in.

Kostprijsberekening voor elektrobedrijven

Bent u zeker dat het financiële plaatje van uw bedrijf klopt? Uw onderneming kan immers alleen blijven bestaan én ook groeien als uw projecten ook winst opleveren. Een juiste prijsbepaling is dus het fundament maar tegelijk ook één van de grootste uitdagingen van uw bedrijf. Een degelijke kostprijsberekening is daarvoor noodzakelijk.

Om te weten wanneer u winst maakt en hoeveel, heeft u inzicht nodig in de te verwachten kosten en uw inkomsten. Dat is niet altijd evident, zeker niet voor starters. Maar ook als ervaren ondernemer maakt u best regelmatig de balans op. Nelectra ontwikkelde  - exclusief voor haar leden - een online tool die u toelaat zowel een loon in regie als de kostprijs van een totaalproject te berekenen. Als u ingelogd bent, kan u het webinar volgen.