Webinars

Hoe veilig is mijn elektrische installatie bij brand? 

In dit webinar staat de brandveiligheid van de elektrische installatie centraal.
In het nieuwe AREI worden de uitwendige invloeden voor ruimten met brandgevaar vastgelegd. De klassen en kenmerken van de geïsoleerde geleiders en kabels met betrekking tot hun brandreactie en brandweerstand worden gedefinieerd.

Speciale aandacht is er voor de vorming van rook bij brand in ruimten zoals trappenhallen en gangen, zalen voor seminaries, sporthallen, schouwspelzalen… Het opstellen van een evacuatieplan met de evacuatiewegen en de moeilijk te evacueerbare ruimten is noodzakelijk.

Het installeren van afzonderlijk geïsoleerde geleiders en kabels, het installeren in bundel of in laag en het installeren van buizen, kabelbanen, kabelgoten, kabelrekken en gelijksoortig materieel komen uitvoerig aan bod.

Ingelogde leden bekijken het webinar hieronder. Nog niet ingelogd? Log hier eerst in

Checkin@work

Via Checkin@work (ook wel elektronische aanwezigheidsregistratie genoemd) moet u aangifte doen van alle personen die werken in onroerende staat verrichten, alvorens zij bepaalde werven mogen betreden. Het systeem registreert wie, op welke dag en op welke plaats aanwezig is.
Wees gerust, u hoeft niet altijd in te checken, maar het is wel verplicht op heel wat werven en voor heel wat personen (zelfstandigen, werknemers, interimkrachten, onderaannemers,...).

De inspectiediensten voeren met de regelmaat van de klok controles uit en de boete bij niet-naleving van de verplichting kan oplopen tot 6.000 euro per werknemer!
U bent dus maar beter in orde. In dit webinar helpen we u alvast op weg.

In deel 2 van het webinar gaan we voor de praktische aanpak. In samenwerking met Geodynamics stellen we u 8 innovatieve oplossingen voor om de checkin@work te automatiseren en krijgt u ook een live demonstratie.

Ingelogde leden bekijken het webinar hieronder. Nog niet ingelogd? Log hier eerst in

De keuring van een elektrische installatie 

Sinds 1 juni 2020 is het nieuwe AREI van toepassing. In dit webinar wordt u wegwijs gemaakt in de nieuwe structuur van het AREI en meer bepaald de bijzondere voorschriften met betrekking tot bestaande elektrische installaties (deel 8), de controle van installaties (deel 6) en de algemene voorschriften bij de keuring van een elektrische installatie (deel 9).

U verneemt waar u de info kan vinden die van toepassing is voor de keuring van een nieuwe elektrische installatie, voor een bestaande ‘oude’ elektrische installatie en voor een elektrische installatie ‘oud AREI’ en welke voorschriften van toepassing zijn voor huishoudelijke elektrische installaties en voor niet-huishoudelijke elektrische installaties. Er is telkens ook aandacht voor de documenten die in het elektrisch dossier aanwezig moeten zijn.

Om het webinar te bekijken, moet u ingelogd zijn. Nog niet ingelogd? Log dan hier eerst in.