Webinars

Het nieuwe AREI

Vanaf 1 juni 2020 is het nieuwe AREI van toepassing. Daarin werd het meer dan 280 artikelen tellende reglement opgedeeld in 3 boeken. Elk van de 3 thematische boeken bevat een installatieniveau en de reglementaire veiligheidsvereisten voor de bewuste installaties: op laagspanning en op zeer lage spanning, op hoogspanning en installaties voor transmissie en distributie van elektrische energie. 

In deze online infosessie worden de algemene wijzigingen in boek 1: elektrische installaties op laagspanning en de uitbreiding naar zeer lage spanning besproken met bijzondere aandacht voor de aangepaste beschermingsmaatregelen tegen brand voor kabels. Ook bij de gevolgen voor de keuringen door de coronacrisis wordt stilgestaan. 

Om het webinar te bekijken, moet u ingelogd zijn. Nog niet ingelogd? Log dan hier eerst in.

Veiligheidsinstructiefiches: veiligheidsstimulering versus regulering in kleine en middelgrote ondernemingen

Elk jaar wordt gemiddeld 1 op de 3 werkgevers in de elektrosector geconfronteerd met een arbeidsongeval. De frequentie ligt daarmee een pak hoger dan in andere sectoren. Maak van veiligheid ook een prioriteit in uw onderneming. Volgens de welzijnswet moeten werkgevers hun werknemers informeren over de risico's en de preventiemaatregelen bij het werk. Hiervoor kan u veiligheidsinstructiefiches gebruiken! Nelectra ontwikkelde in samenwerking met Liantis een online platform met 170 veiligheidsinstructiefiches. Lees hier alles over het platform.

Hoe het systeem van de veiligheidsinstructiefiches werkt, ziet u in onderstaand webinar. Om het webinar te bekijken, moet u ingelogd zijn. Nog niet ingelogd? Log dan hier eerst in.

Kostprijsberekening voor elektrobedrijven

Bent u zeker dat het financiële plaatje van uw bedrijf klopt? Uw onderneming kan immers alleen blijven bestaan én ook groeien als uw projecten ook winst opleveren. Een juiste prijsbepaling is dus het fundament maar tegelijk ook één van de grootste uitdagingen van uw bedrijf. Een degelijke kostprijsberekening is daarvoor noodzakelijk.

Om te weten wanneer u winst maakt en hoeveel, heeft u inzicht nodig in de te verwachten kosten en uw inkomsten. Dat is niet altijd evident, zeker niet voor starters. Maar ook als ervaren ondernemer maakt u best regelmatig de balans op. Nelectra ontwikkelde  - exclusief voor haar leden - een online tool die u toelaat zowel een loon in regie als de kostprijs van een totaalproject te berekenen. Als u ingelogd bent, kan u het webinar volgen.