OPLEIDING: Veilig werken op werven - Brugge

Veilig werken op werven - de risicoanalyse

Neem geen risico:

maak werk van de verplichte risicoanalyse en gepersonaliseerde veiligheidsinstructiefiches voor werken op werven

Wie werkt op werven moet kunnen bewijzen dat voor de werken die uitgevoerd worden, de juiste veiligheidsmaatregelen genomen zijn. In deze praktische opleiding leert u een correcte analyse maken van de aanwezige risico’s, de juiste preventiemogelijkheden oplijsten en u leert er over de veiligheidsinstructiefiches die voor uw bedrijf van toepassing zijn. Zo voldoet u aan de wettelijke verplichtingen.

Lesgevers Freddy Steenackers van Nelectra en Rik Hofmans van Provikmo reiken u tijdens deze praktische dagopleiding alle tools aan om werken op werven zo veilig mogelijk te laten verlopen. U leert onder professionele begeleiding veiligheidsinstructiefiches opmaken op maat van uw bedrijf én u krijgt een helder inzicht in alle risicoanalyses.

Bent u lid en heeft u na de opleiding toch nood aan persoonlijke begeleiding? Dan helpt een adviseur van Nelectra u graag verder gedurende een halve dag in uw bedrijf.

Deze opleiding richt zich tot werkgevers en leidinggevenden uit de elektrosector.

Kostprijs: 150 euro voor leden en 250 euro voor niet-leden.
Inbegrepen in deze opleidingsdag
- 60 veiligheidsinstructiefiches
- Een halve dag gratis en persoonlijk advies over veilig werken op werven specifiek voor uw bedrijf (enkel voor leden)
Doelgroep:
- Werkgevers en leidinggevenden uit de elektrosector
Betaling:
- Niet-leden: indien u binnen de maand lid wordt van Nelectra, wordt een deel van het inschrijvingsgeld verrekend en kan u eveneens gratis een halve dag advies inwinnen.
- U kan deze opleiding betalen via de kmo-portefeuille, kostprijs voor leden is dan 90 euro. Nelectra is een door de Vlaamse overheid geregistreerde dienstverlener met registratienummer: DV.O218503. Voor arbeiders die vallen onder het paritair subcomité 149.01 kan uw bedrijf een opleidingspremie aanvragen bij Vormelek. Premies voor bedienden (PC 200)  kunnen aangevraagd worden bij Cevora.
- Het inschrijvingsgeld is 100% fiscaal aftrekbaar!
 
Datum en tijdstip:
2017-12-05T09:00:00 2017-12-05T17:00:00
Locatie:
Syntra West Brugge - Campus Ten Briele
Adres:
Ten Briele 5
8200 Brugge (Sint-Michiels)
Aanmeldperiode:

Programma

05-12-2017
08:30 - 09:00 uur Ontvangst met koffie
09:00 - 10:45 uur Wegwijs in de risicoanalyse + wat zegt de wet?
Een overzicht van de 5 risicoanalyses met uitgebreide aandacht voor de risicoanalyse voor werken op werven. En wat is wettelijk bepaald?
10:45 - 11:00 uur Pauze
11:00 - 12:45 uur Van bedrijfstaken tot risicoanalyse
U leert een oplijsting maken van de risico's bij werken op werven: bij montagewerken, installatiewerken, bij het monteren en installeren van een bord, bij inbedrijfstelling, bij het opsporen en herstellen,... En hoe worden de uit te voeren taken op de juiste manier omgezet in de risicoanalyse? Voorbeelden en oefeningen.
12:45 - 13:30 uur Broodjeslunch
13:30 - 15:15 uur De beschermingsmaatregelen en de restrisico's
Welke beschermingsmaatregelen moeten er genomen worden bij werken op werven en wat is de hiƫrarchie hierin? Hoe wordt het restrisico bepaald?
15:15 - 15:30 uur Pauze
15:30 - 17:00 uur De opmaak van veiligheidsinstructiefiches
De veiligheidsinstructiefiches voor werven met name: elektrische machines en gereedschappen, elektrische voeding, ladders, werken op hoogte, voertuigen-werktuigen, PBM's.

Een opleiding van Nelectra in samenwerking met:

Logo provikmo kmo syntra