OPLEIDING: Veilig werken aan elektrische installaties - Brugge

Foto opleiding veilig werken aan elektrische installaties 3

 

Voldoe aan de - door de Federale Overheidsdienst Arbeid  (FOD) - verplichte risicoanalyse en leg de preventiemaatregelen vast via de veiligheidsinstructiefiches

Werkgevers zijn verplicht om bij werken aan elektrische installaties een risicoanalyse te maken en de preventiemaatregelen vast te leggen via de veiligheidsinstructiefiches. Deze documenten moeten voorgelegd worden bij een controle door de Federale Overheidsdienst (FOD) Arbeid. Met deze risicoanalyse en veiligheidsinstructiefiches bewijst u dat de aanwezige risico's in kaart gebracht zijn en dat u er alles aan doet om arbeidsongevallen te vermijden.

Nelectra en Provikmo reiken u tijdens deze praktische dagopleiding alle tools aan toegepast op uw bedrijf om werken aan elektrische installaties zo veilig mogelijk te laten verlopen. Bent u lid en heeft u na de opleiding toch nood aan persoonlijke begeleiding? Dan helpt een adviseur van Nelectra u graag verder gedurende een halve dag in uw bedrijf.

Deze opleiding richt zich tot werkgevers en leidinggevenden uit de elektrosector.

Op het einde van de opleidingsdag bent u in staat veiligheidsinstructiefiches voor uw bedrijf te maken en ziet u het bos door de bomen van alle risicoanalyses. 

Kostprijs: 150 euro voor leden en 220 euro voor niet-leden.
Inbegrepen in deze opleidingsdag
- 40 veiligheidsinstructiefiches 
- Een halve dag gratis en persoonlijk advies over veilig werken aan elektrische installaties specifiek voor uw bedrijf (enkel voor leden)
Doelgroep:
- Werkgevers en leidinggevenden uit de elektrosector
Betaling:
- Niet-leden: indien u binnen de maand lid wordt van Nelectra, wordt een deel van het inschrijvingsgeld verrekend en kan u eveneens gratis een halve dag advies inwinnen.
- U kan deze opleiding betalen via de kmo-portefeuille, kostprijs voor leden is dan 90 euro. Nelectra is een door de Vlaamse overheid geregistreerde dienstverlener met registratienummer: DV.O218503. Voor arbeiders die vallen onder het paritair subcomité 149.01 kan uw bedrijf een opleidingspremie aanvragen bij Vormelek. Premies voor bedienden (PC 200)  kunnen aangevraagd worden bij Cevora.
- Het inschrijvingsgeld is 100% fiscaal aftrekbaar!
Datum en tijdstip:
2017-11-30T09:00:00 2017-11-30T17:00:00
Locatie:
Syntra West - Campus Ten Briele
Adres:
Ten Briele 5
8200 Brugge (Sint-Michiels)
Aanmeldperiode:

Programma

30-11-2017
08:30 - 09:00 uur Ontvangst met koffie
09:00 - 10:45 uur Wegwijs in de risicoanalyse + wat zegt de wet?
Een overzicht van de 5 risicoanalyses met uitgebreide aandacht voor de risicoanalyse voor werkzaamheden aan elektrische installaties. En wat is wettelijk bepaald?
10:45 - 11:00 uur Pauze
11:00 - 12:45 uur Van bedrijfstaken tot risicoanalyse
Hoe onveilige situaties en onveilige handelingen voorkomen bij werkzaamheden aan elektrische installaties? Hoe worden de uit te voeren bedrijfstaken op de juiste manier omgezet in de risicoanalyse? Voorbeelden en oefeningen.
12:45 - 13:30 uur Broodjeslunch aangeboden door Nelectra
13:30 - 15:15 uur De beschermingsmaatregelen en de restrisico's
Welke beschermingsmaatregelen moeten er genomen worden voor werken aan elektrische installaties en wat is de hiƫrarchie hierin? Hoe wordt het restrisico bepaald?
15:15 - 15:30 uur Pauze
15:30 - 17:00 uur De opmaak van veiligheidsinstructiefiches
Vitale 5 (7) veiligheidsinstructiefiches, collectieve beschermingsmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen, VDE gereedschappen 'als uitrusting'. De procedure voor werkzaamheden onder spanning en de procedure voor werkzaamheden in de nabijheid van delen onder spanning.

Een opleiding van Nelectra in samenwerking met:

Logo provikmo kmo syntra