INFOSESSIE: Klimatisatie van de toekomst - Waregem

Klimatisatie van de toekomst 2

Temperaturen worden hoger, weersomstandigheden extremer. Consumenten worden allen veeleisender. De verwarming van vandaag is de klimatisatie van morgen: als elektro- en bouwprofessionals moeten we steeds vaker niet alleen aandacht hebben voor verwarming, maar ook voor koeling en ventilatie.

Maar hoe gaan we in de toekomst comfortabel wonen, werken en winkelen, als fossiele brandstoffen uitgefaseerd zijn? Wat zijn de nieuwe energiebronnen? Welke nieuwe technieken komen er op ons af? Wat is vandaag al rendabel, en wat niet?

Dat ontdekt u op deze roadshow Klimatisatie van de toekomst. Met elektro-installateurs, koeltechnici, architecten, installateurs hvac want de klimatisatie van de toekomst wordt samen gebouwd.

Sprekers:
Tom Van den Noortgate, Sweco
Nikolaas Martens, Martens Van Cameie Architecten
Hedwig Goedgezelschap, installatiebedrijf Gezel
Luc Dedeyne, Bouwunie

Doelgroep?  Installateurs elektrotechniek en koeling, bouwondernemers en architecten 

Kostprijs? Deze infosessie is enkel voor leden, de sessie is GRATIS
Geen lid? Indien uw lidmaatschap betaald is op de dag van de sessie kan u volgen. 

Organisatie:
Bouwunie & Netwerk Architecten Vlaanderen i.s.m. Nelectra en Frixis

Partners: 
Daikin // Fluvius // BTV // Van Marcke // Mitsubishi // Renson

Vragen over deze sessie? Contacteer Nelectra’s projectadviseur Pascale Van den Broeck, pascale.vandenbroeck@nelectra.be

Datum en tijdstip:
2022-03-23T18:30:00 2022-03-23T21:00:00
Locatie:
HippoLoggia
Adres:
Holstraat 95/11
8790 Waregem
Aanmeldperiode:

Programma

23-03-2022
18:30 - 19:30 uur ONTVANGST MET BROODJES
19:30 - 20:00 uur DEEL 1 — HOE ZIET DE KLIMATISATIE VAN DE TOEKOMST ER UIT?
Tom Van Den Noortgaete (Sweco) brengt zijn kijk op de brede energieketen en legt uit hoe we in functie van de energietransitie moeten evolueren van sectordenken naar systeemdenken. De energietransitie wordt hierbij benaderd vanuit de ruimtelijke context en vertaald naar individuele woningen.
20:00 - 20:20 uur DEEL 2 — CASE STUDIES SPAR
Arch. Robbe Van Caimere (MCV architecten) neemt ons mee in het ontwerp en bouwproces dat voorafging aan het multifunctioneel gebouw de Spar in Kalken. Vertrekkend uit de stedelijke context met aandacht voor mogelijke synergiën (ook op vlak van klimatisatie) slagen zij er in een gebouw neer te poten dat zowel op gebouwniveau als op klimaattechnisch niveau een toonbeeld is van Ruimtelijk Rendement.
20:20 - 20:40 uur DEEL 2 — CASE STUDIES WATERFRONT
Hedwig Goedgezelschap (installatiebedrijf Gezel) bespreekt de uitdagingen en successen die ze tegenkwamen bij de klimatisatie van project Waterfront te Waregem in opdracht van een ESCO-bedrijf. Dit totaalproject combineert wonen, werken, verblijven en recreatie en herbergt tal van verwarmings- en koelingssystemen zoals; een WKK, warmtepompen, een mini-warmtenet, enz…
20:40 - 21:00 uur DEEL 2 — CASE STUDIES RIJWONING TORHOUT
Arch. Luc Dedeyne (Bouwunie) gaat de uitdaging aan om een bestaande rijwoning te Torhout te transformeren tot een energetisch geoptimaliseerde futureproof woning. Hij onderzoekt voor ons verschillende pistes en gaat daarmee geen enkele techniek uit de weg.
21:00 - 23:00 uur NETWERKDRINK EN PARTNERMARKT