HYBRIDE INFO-EVENT: De energietransitie: welke rol is weggelegd voor de elektrotechnische sector?

Hybride info-event 1 12

Dit is een info-event van Nelectra en Volta, ondersteund door FEE

De wereld van de elektrotechniek zit momenteel vol interessante uitdagingen. Zo is er de uitrol van de digitale meter die heel wat opportuniteiten biedt. De elektro-installateurs spelen een zeer belangrijke rol in de energietransitie.  

Met deze infosessie geven we duiding over de uitdagingen die op u afkomen, onderbouwen we de impact van energiemanagementsystemen en vergroten we uw kennis om de vragen van eindklanten nog beter te kunnen beantwoorden.  

De digitale meter is een van de bouwstenen van het slimme elektriciteitsnet van de toekomst. In de toekomst wordt het dus nog belangrijker om optimaal gebruik te maken van hernieuwbare energie. Door de toenemende elektrificatie (elektrische voertuigen, warmtepompen, …) wordt ook het net steeds meer belast en zullen deze systemen intelligent aangestuurd moeten worden om het net optimaal te gebruiken.  

Als installateur zal de klant u advies vragen welk energiemanagementsysteem voor zijn specifieke situatie het interessantst is om toe te passen. Het advies naar de klant toe zal afhangen van het toekomstige capaciteitstarief en de nu reeds bestaande mogelijkheid van dynamische tarieven. 

U kan rekenen op de aanwezigheid van een aantal toonaangevende aanbieders nl.  2-Wire, ABB, Eaton, Legrand, Loxone, Niko, SMA en Smappee van energiemanagementsystemen.  Zij beantwoorden graag uw vragen tijdens het event dat u zowel live als via streaming kan volgen.

Sprekers? 
Gianni De Greve, wetenschappelijk medewerker van EELAB, UGent
Freddy Steenackers, Technisch advisieur Nelectra
Wouter Wissink, Technology Officer Volta
Paul Jacobs, Technology Coordinator Volta
Dirk Van Steenlandt, van A.E.M., specialist in industriële totaalprojecten  

Doelgroep?  Elektro-installateurs, systeemintegratoren, consultants, onderwijs en studieburelen 

Kostprijs?  
Gratis voor leden
35 € voor niet-leden 

Vragen over dit info-event? Contacteer Nelectra’s projectadviseur Pascale Van den Broeck, pascale.vandenbroeck@nelectra.be  

Dit hybride info-event kadert in het Coock-CEMS-project: "Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve kennisverspreiding voor Customer Energy Management Systems'

Datum en tijdstip:
2021-12-01T14:30:00 2021-12-01T20:00:00
Locatie:
Technopolis
Adres:
Technologielaan 1
2800 Mechelen
Aanmeldperiode:

Programma

01-12-2021
14:30 - 15:00 uur Technopolis: ontvangst met koffie
15:00 - 18:15 uur Start event in Technopolis + livestream
15:00 - 19:00 uur Livestream met chat
18:15 - 20:00 uur Technopolis: netwerkmoment & receptie met de aanbieders van energiemanagementsystemen